Frågor och svar

Hos oss får du kostnadsfri och professionell företagshjälp. Vi har tillgång till en rad olika experter på många olika områden

Frågor och svar

Fråga: Vi har ett 35 år gammalt lån kvar sen vi köpte jordbruksfastigheten, som vi bor på. Nu undrar vi om man kan ta ut detta lån ur bokföringen dvs göra om det till privat,  eftersom vi anser att restskulden nu kan sägas motsvara bostadshuset, som ingick i köpet utan att det särskiljdes på den tiden. Och hur ska man då bokföra uttaget av ett lån?
Fråga: Jag är elektriker och tänker starta eget. Jag behöver då komplettera min elektrikerutbildning med en allmänn behörighet. Frågan lyder: kan jag läsa utbildningen och ta kostnaden som privatperson och sedan när jag startat företaget lyfta in utbildningen som en utgift eller är jag tvungen att först starta och sedan vidareutbilda mig. Tänker starta ett AB.
Fråga: Jag har en fråga om helglönsersättning. Jag tog ut arbetstidsförkortning den 23 december som var en fredag och var föräldraledig 27-30 december. Har jag då rätt till helg ersättning den 26 annandag jul? Tillhör Byggnads.

Våra experter

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!