Frågor och svar

Hos oss får du kostnadsfri och professionell företagshjälp. Vi har tillgång till en rad olika experter på många olika områden

Frågor och svar

Fråga: Har under december månad överfört en summa från vårt transaktionskonto till SHB Korträntefond. Har bokfört köpet som debet 1810 och kredit 1930. (hoppas det är rätt) Men när skall jag bokföra ändringarna i fonden? Räcker det att jag gör en avstämmning vid bokslutet eller skall det göras månadsvis? Och vilka konton skall användas?
Fråga: Jag har som privatperson för några år sedan ådragit en skuld till Skatteverket (under 5000 kr) och det ligger hos Kronofogden.

Om jag betalar skulden kan jag då starta ett företag med F-skattsedel?
Fråga: Jag har sedan många år ett handelsbolag tillsammans med en person. Jag har cirka 5 miljoner i expansionsfonder, är 56 år och tänker dra mig tillbaka vid 60 år och då leva på överskottet i bolaget och ta ut det som lön under många år. Frågan är om det är bättre för oss att bilda ett aktiebolag eller att omvandla handelsbolaget till ett aktiebolag. Vilket är mest gynnsamt skattemässigt?

Våra experter

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande