Frågor och svar

Hos oss får du kostnadsfri och professionell företagshjälp. Vi har tillgång till en rad olika experter på många olika områden

Frågor och svar

Fråga: Om jag har källare i mitt hus som endast används till mitt företag som kontor plus lager. Vad kan jag ta ut som marknadsmässig hyra? Lokalen är 100 kvm.
Fråga: Jag har ett aktiebolag genom byggrenovering och jag åker min privatbil till jobbet. Hur ska jag bokföra det?

Jag vet att man kan avdrag 18kr. per mil men hur ska jag bokföra resten av kvittot? Jag bokför som vanligt så här, men på vilket konto bokför jag resten?
 
Debet 5610 Drivmedel för personbilar
Debet 2640 Ingående moms Kredit 1910 Kassa
Fråga: Hej!

Jag undrar om buss-, tåg- och flygresor samt boende på hotell i tjänsten ska bokföras som "varor, material och tjänster" eller "övriga externa utgifter"?
Jag arbetar som resejournalist. Resor och hotell är mina största utgiftsposter.

Våra experter

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!