Frågor och svar

Hos oss får du kostnadsfri och professionell företagshjälp. Vi har tillgång till en rad olika experter på många olika områden

Frågor och svar

Fråga: Jag är på väg att starta eget företag där jag ska förvalta andra personers pengar, jag har redan hittat fyra potentiella kunder. Men min fråga är, krävs det något speciellt tillstånd från FI för att få förvalta andra personer pengar eller är det bara att köra på?
Fråga: Jag är elektriker och fundera på att "hyra ut mig själv" till andra firmor. Fungera detta bra kommer jag göra det åren runt men har en hobby som jag vill inkludera i firman. Det är Japanska koi fiskar. Det jag vill göra är föda upp och sälja fisk. Även andra tillbehör som dammpumpar osv.

Kan jag ta pengar från firman som jag får in av att jobba som elektriker och investera i dammar, pumpar, fisk, foder osv? Te x om jag jobbar 2-3 månader och får in 100 000. Kan jag då investera allt? (Tar inte ut någon lön dom 2-3 månaderna.)

Och vilken bolagsform rekommendera ni? Kommer inte gå plus första året då fiskarna måste växa till sig och stiga i värde till år 2 eller 3.
 
Fråga: Jag undrar hur jag kan designa en hemsida som är snygg och som lockar kunder?

Våra experter

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!