starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto:
Sebastian Hjortsberg
Expert inom:
Kredit och fakturering

Sebastian Hjortsberg arbetar på Visma Collectors sedan 2011 och har bred kompetens inom faktura-, påminnelse-, och inkassoprocesser. Han är sedan lång tid aktiv i styrelseuppdrag inom Aktiespararna och ger här sin syn på företagarklimatet gällande betalning. Sebastian vill förmedla vikten av att företagare får betalt i tid och därmed undvika att agera bank åt sina kunder. Han vet att utebliven betalning kan leda till förödande konsekvenser.

Fråga:

När jag skickar min faktura skriver jag bolagsnamnet i sidfoten med fullständig adress. Får jag använda en annan logotype längst upp i vänstra hörnet för att synliggöra just det eventet som fakturan avser?

Svar:

På fakturan skall det klart framgå bolagets legala uppgifter. I övrigt kan den utformas fritt men jag rekommenderar att man tänker på att fakturan är ett betalningsbärande dokument och inte ett marknadsföringsinstrument.

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande