Foto: Privat
Per Nilsson
Expert inom:
Finansiering

Per Nilsson är civilekonom med företagsfinansiering som specialitet. Han har lång erfarenhet av att hjälpa företag i olika storlekar och faser med finansieringsfrågor. Han är även författare till tre böcker inom området ekonomi för småföretagare. Per svarar på frågor om finansiering av företag.

Fråga:

Jag och 2 av mina kollegor har under ett tag funderat att starta en egen verksamhet (språkkurs) inom kommunal vuxenutbildning. Undrar därför om ni vet ungefär hur mycket vuxenutbildningen kräver för startkapital för en sådan verksamhet?

Svar:

Vuxenutbildningen kräver inget särskilt startkapital i ert företag. Däremot måste en kommun upphandla sina utbildningstjänster om de inte genomförs av egen personal. Därför måste ni bevaka vilka upphandlingar som är ute och kunna visa att ni uppfyller kvalitetskrav samt ligger rätt prismässigt. En modell kan vara att ni, fram till dess att ni fått egna avtal, fungerar som underleverantörer till något annat företag som redan har avtal med en eller flera kommuner. Mer om upphandling hittar ni exempelvis på www.allego.se

Lycka till med företagandet!

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande