Foto: Privat
Per Nilsson
Expert inom:
Finansiering

Per Nilsson är civilekonom med företagsfinansiering som specialitet. Han har lång erfarenhet av att hjälpa företag i olika storlekar och faser med finansieringsfrågor. Han är även författare till tre böcker inom området ekonomi för småföretagare. Per svarar på frågor om finansiering av företag.

Fråga:

Jag är en nyutbildad redovisningsekonom som håller på och startar en liten redovisningsbyrå. Finns det någonstans man kan få tag på standardavtal eller liknande vad gäller avtal med kunderna?

Svar:

Det finns en uppsjö av dokumentmallar på internet, en del är gratis och vissa kostar en slant. Jag har själv inte lyckats hitta några bra gratisvarianter. Oftast är de alltför generellt utformade och den största andelen riktar sig till privatpersoner.

Om du väljer att ladda ned en mall mot betalning så tycker jag det är rimligt att du  först kan se vad du köper, att det finns något slags avbildning av dokumentet.

Med tanke på att kundavtalet är centralt för exempelvis ansvarsfrågor mellan dig och din kund så bör du lägga ner lite tid och resurser på utformningen. Lämpliga sökord på nätet är ”mallar och dokument” samt ”konsultavtal ekonomitjänster”.

Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!