starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Filip Lendahls
Karl Petter Hjelmer
Expert inom:
IT och webbmarknadsföring

Karl Petter Hjelmer är webbstrateg och delägare i Växjöbaserade webbyrån Useful Innovation. Företaget skräddarsyr helhetslösningar på webben och har kompetens inom webbutveckling, webbdesign, användbarhet, e-handel, webbstrategi och internetmarknadsföring. Det är även inom de områdena Karl Petter svarar på frågor.

Fråga:

Jag är en kille från Thoren Business School. Jag driver ett UF-företag vid namn Sentimental UF, som säljer & köper begagnade tv-spel. Jag har gjort i ordning en hemsida, shop.sentimental.se och önskar att du kunde komma med lite "feedback" vad som skulle kunna bli bättre, eller om något är otydligt.

Svar:

Tycker du har en bra profil för din verksamhet och för din kundmålgrupp.

Komplettera gärna med bilder från själva spelen. Tycker hemsidan ser bra ut annars. Vidare behövs mer innehåll och engagemang, både på och utanför webben för att du ska nå ut, profilera dig och få fler "fans".

Ett tips är att lägga in filmer från olika NES-spel och kanske också blogga kring nostalgin och "kulturen" kring NES. Ett förslag på intressant del på antingen hemsidan eller varför inte helt och hållet på Facebook är olika tävlingar eller frågor till din målgrupp, som exempelvis; vilket är ditt favorit-NES-spel. Varför inte också köra en NES-träff/event/tävling och sedan dokumentera det och sprida på webben?

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!