starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Filip Lendahls
Karl Petter Hjelmer
Expert inom:
IT och webbmarknadsföring

Karl Petter Hjelmer är webbstrateg och delägare i Växjöbaserade webbyrån Useful Innovation. Företaget skräddarsyr helhetslösningar på webben och har kompetens inom webbutveckling, webbdesign, användbarhet, e-handel, webbstrategi och internetmarknadsföring. Det är även inom de områdena Karl Petter svarar på frågor.

Fråga:

Vi är två tjejer ifrån Gislaveds Gymnasium. Vi driver ett UF-företag som heter PET-Holder, multifunktionellt serveringshandtag för PET-flaskor. Vi har startat en webbsida och vi skulle vilja att du kollade på den, säga vad du tycker, ge lite tips m.m.: pet-holderuf.se

Svar:

Generellt sett snygg och och tilltalande hemsida.

Tydlig hemsida och innehåller det man som besökare kan önska sig.

Gör om texten till äkta text (längst upp på sidan till höger om loggan) och placera den någon annanstans på sajten. Google kan inte förstå vad som står där. Skriv gärna en rubrik till kontaktytan längst ned. Jag skulle gärna rekommendera er att producera egna filmer istället, där kanske ni finns med. Kanske inte påverkar försäljningen, men det signalerar mer att det är ni som står bakom denna produkt.

Men som sagt, det ser bra ut och e-handelsflödet känns klockrent (säger jag utan att ha gått igenom hela flödet).

Stort lycka till!

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande