Åk snålskjuts på marknaden

När du är nystartad företagare kan det verka svårt att ta första steget in på en marknad. Tittar man på sin marknadsanalys ser man ofta flera framgångsrika aktörer som man ska försöka stjäla kunder från. Här har du alltså verkligen råd att våga tänka nytt för att underlätta din företagsstart.

 

Vad skulle hända om du bortsåg från alla konkurrenter en stund och i stället fokuserade på att hitta möjliga samarbetspartners?

 

Ställ dig själv frågan: Finns det grupper eller nätverk som du kan utnyttja för att nå din målgrupp? Någon som levererar produkter eller tjänster till samma målgrupp som du är ute efter, men som säljer något som kompletterar dig snarare än konkurrerar med dig? Tänk smått, snabbt och billigt.

 

Om du är florist i en medelstorstad, varför inte gå ihop med en lokal presentbutik och tillsammans skapa ett kunderbjudande med blommor och choklad? Har du tur kan det bli win-win för båda av er.


Att samarbeta med grupper, nätverk eller företag underlättar din företagsstart, hjälper dig in på en marknad och kan samtidigt stärka din legitimitet.

 

 av Shalimar Flower Shop

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!