Ingen utveckling utan entreprenörskap

Runt om i landet byggs det bredbandsnät i mindre kommuner och i ren glesbygd. I vår lilla by Lomsjö i södra Lappland byggde vi för fyra år sedan ett fibernät med mycket hög kapacitet. Då trodde politikerna att detta var räddningen från avfolkning - nätet var vad som behövdes.

Själv var jag tydlig med att det bara var i kombination med entreprenörskap som någon utveckling skulle ske. Vilket också visade sig vara sant. Ett bredbandsnät är som en landsväg - en infrastruktur som ger förutsättningar. Om ingen nyttjar och gör något av förutsättningarna så händer ju heller ingenting.

Nu har jag under de senaste åren coachat ett stort antal entreprenörer i Norrlands inland, som baserat på nätet byggt upp företagsverksamheter som fungerar. De har med nätets hjälp överbryggat behovet av fysisk kontakt mellan säljare och köpare. De arbetar med att sälja varor på internet eller till exempel leverera it-support över hela världen från små byar i inlandet.

Infrastruktur ger möjligheter, men det är entreprenörerna som gör något av möjligheterna!

 av hagge

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande