starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Petter Hammarbäck
Tommy Jansson
Expert inom:
Entreprenörskap och affärsutveckling

Tommy Jansson jobbar i det egna företaget Lomsjöakademien. Han är pedagog och mental tränare med specialintresse för entreprenörskap, kreativitet och affärsutveckling. Tommy har varit ordförande i Nyföretagarcentrum i Nyköping och coachat många nyföretagare.

Fråga:

Jag undrar hur man går tillväga för att hitta tillverkare och kanske ännu viktigare RÄTT tillverkare? Jag går runt med en idé om en produkt jag vill ta fram (en som redan finns men som jag har nya idéer till och som är en växande marknad) men hur mycket jag än söker på google så hittar jag inga tillverkare.

Den produkt jag vill ta fram är muffinsformar (och ev. servetter och dylikt) och jag vet att det ska finnas svenska tillverkare/papperstillverkare av dessa men jag lyckas inte hitta dem. Hur fortsätter jag härifrån?

Jag har funderat på att kontakta ett annat företag som jag vet tar fram svensk-tillverkade muffinsformar men andra företag brukar inte vara så pigga på att dela med sig av "sina hemligheter".

Tar tacksamt emot tips och råd!

Svar:

Troligtvis är detta en ganska sluten marknad, där det finns upparbetade köp- och leveransmönster men där det inte händer så mycket nytt. En möjlighet - för att undvika att gå direkt på potentiella konkurrenter - kan vara att prata med några bagerier som idag köper muffinsformar av annan leverantör. En annan väg kan vara att gå via branschorganisationer för den här industrigrenen.

Här är ett exempel på en Googlesökning som du kan utgå från.

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!