starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Petter Hammarbäck
Tommy Jansson
Expert inom:
Entreprenörskap och affärsutveckling

Tommy Jansson jobbar i det egna företaget Lomsjöakademien. Han är pedagog och mental tränare med specialintresse för entreprenörskap, kreativitet och affärsutveckling. Tommy har varit ordförande i Nyföretagarcentrum i Nyköping och coachat många nyföretagare.

Fråga:

Jag jobbar heltid som tjänsteman hos ett bemanningsföretag. Jag håller på att diskutera om att de ska hyra ut mig via min enskilda firma istället för att jag ska vara anställd hos dem. Just nu har jag en garantilön på 150 timmar/månad. Vad ska jag tänka på innan jag bestämmer mig för att sluta vara anställd?

Svar:

Man kan säga att osäkerheten på marknaden är ett viktigt skäl för företag att anlita bemanningsföretag. Med allt snabbare svängningar vill man ha en flexibel personalförsörjning - då tar man in ett bemanningsföretag.

Jag antar att du har en hyfsad timpenning för de 150 timmar du är garanterad? Vilket är en hög garantinivå - ganska nära heltid. Jag tror att du ska vara rädd om den och inte bli underleverantör med egen firma om du inte kan få en motsvarande garantinivå. Som marknaden ser ut i dag vill bemanningsföretagen gardera sig i sin tur genom att ha snabb tillgång till personal men utan att lämna några garantier alls.

Så du ska fundera noga innan du bestämmer dig för att jobba genom din enskilda firma.

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande