Den bästa lösningen kan finnas var som helst!

Många företag, speciellt småföretag, förlitar sig på ständigt nya och smarta lösningar för att de ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga på marknaden. Sådana lösningar finns inte samlade i en magisk ask, utan uppfinns där man minst anar det.

 

För ett tag sedan fick jag höra talas om ett tegelbruk i södra Sverige som hade stora problem med transportskador. Det blev mycket svinn som ledde till bortfall i kassaflödet. Efter diskussioner på företaget insåg man att man behövde fräscha idéer utifrån.

Till sist kläckte man idén att arrangera en öppen förslagstävling för att hitta den den bästa emballagelösningen för transport av tegel. Till tävlingen inbjöds konsulter och utvecklingsmänniskor inom transportsektorn. Men på skoj bjöd man också in en lite udda deltagare i sammanhanget - en konstnär.

 

Det visade sig vara klokt.

Det bästa förslaget kom nämligen från konstnären. Medan alla andra förslag baserades på att man hade en pall av trä med diverse emballage runt teglet, hade konstnären kommit på en egen idé. Han hade tagit fram en lösning där man gjorde transportpallen av tegelsten, som sedan förseglades med stark plast. Pall och last i samma material! Tegelbruket gjorde en viktig insikt som jag tycker att alla företagare och entreprenörer alltid ska ha med sig i baktanken: Du vet aldrig när, var och hur du upptäcker nästa vinnande lösning till ditt företag!

 

 av m. eckelberg

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!